flowplus-zwart
FLOWPLUS ZORGT VOOR UW VENTILATIE

Hoewel er vier types ventilatiesystemen zijn, kan je ze globaal in twee groepen indelen.

Ventilatiesysteem A en B

Ventilatiesysteem A en ventilatiesysteem B zijn onmiskenbaar de goedkoopste oplossing voor luchtfiltering in je huis, kantoor of bedrijf. In de praktijk zijn ze echter minst performant én zorgen ze voor het meeste warmteverlies in de wintermaanden.

Bij ventilatiesysteem A zorgen filters voor zowel de aan- als de afvoer van lucht. Nadeel hierbij is dat je in de winter de koude lucht mee naar binnen trekt en in de zomer de warmte moeilijk buitenshuis te houden is. Omdat de aanvoer van lucht niet regelbaar is, kan dit leiden tot grote temperatuurschommelingen binnenshuis. Ventilatiesysteem B heeft een gelijkaardige werking, alleen wordt hierbij de lucht mechanisch aangevoerd. 

Bij Flowplus kan je terecht voor de installatie van mechanische ventilatiesystemen, zoals ventilatiesysteem C en ventilatiesysteem D. Deze ventilatiesystemen zijn een pak efficiënter en garanderen een ventilatie met een minimum aan warmteverlies. 

Ventilatiesysteem C: natuurlijke aanvoer en mechanische afvoer van lucht

Bij een ventilatiesysteem C wordt de lucht natuurlijk aangevoerd via roosters in de ramen of muren van de zogenaamde ‘droge’ zones (de leefruimtes, slaapkamers, bureaus, etc…). Via doorloopkanalen zorgt ventilatiesysteem C ervoor dat de lucht tot bij de ‘natte’ zones geraakt (keukens, toiletten, badkamers), waar deze via ventilatoren in een ventilatie-unit wordt afgevoerd.

De keuze maken voor ventilatie? Contacteer ons voor een offerte op maat voor je airco installatie in Wilrijk of Antwerpen.

Ventilatiesysteem D: volledig mechanisch ventilatiesysteem, zowel voor de aanvoer als voor de afvoer van lucht (balansventilatie)

Om warmteverlies tot een absoluut minimum te herleiden, wordt tegenwoordig meestal gekozen voor het volledig mechanisch ventilatiesysteem D. Dit ventilatiesysteem biedt een volledige controle over de toevoer en afvoer van de lucht, waardoor ventilatiesysteem D ook vaak ‘balansventilatie’ wordt genoemd. Bij ventilatiesysteem D gebeurt zowel de aanvoer van de frisse lucht als de afvoer van de gebruikte lucht mechanisch, via ventilatoren in de ventilatie-unit. De verse lucht wordt aangezogen door ventielen in de unit van de balansventilatie en vervolgens langs doorloopkanalen via toevoeropeningen in de droge ruimtes geblazen. De afvoeropeningen in de natte ruimtes voeren de lucht opnieuw af via andere doorloopkanalen. Een warmtewisselaar kan ervoor zorgen dat de warmte uit de afvoerlucht de toevoerlucht verwarmt tijdens de koude wintermaanden, zo krijg je nooit koude lucht binnen. 

Gebaseerd op 9 recensies.
isam el osri
isam el osri
2021-09-19
Geverifieerd
ik heb 4 binnen units laten installeren in heel het huis en 1 buiten unit op het dak .Zeer snel en proper gewerkt en ook de werkplaatsen proper achtergelaten en ook heel vriendelijke en professioneel werkmannen geven veel tijd en uitleg voor het installeren en ook daarna zeker een aanrader deze firma en prijs en kwaliteit onverslaanbaar echt top !!!!!!!
Patrick Van den Branden
Patrick Van den Branden
2021-02-09
Geverifieerd
Topfirma. Buitenunit en drie airco's geplaatst. Alles netjes afgewerkt en opgekuist. Deskundige plaatsing, goede uitleg vooraf en belangrijk ook nadien uitgebreide werkingsuitleg. Zijn van hun woord. Super prijs/kwaliteitsverhouding. Kortom een aanrader. Twee jonge vakmannen.
Koen Verhulst
Koen Verhulst
2021-01-28
Geverifieerd
Vakmannen die hun woorden omzetten in kwaliteitsvolle daden.
Ingrid De Decker
Ingrid De Decker
2021-01-25
Geverifieerd
Wij zijn uiterst tevreden over het vakmanschap van Dylan en Arno van de firma Flowplus. Proper werk en plaatsing van de airco's, zowel binnen als buiten. Goede en duidelijke inlichtingen gekregen zowel voor de werken als erna. Een firma die we zeker aanbevelen.
Christof Markant
Christof Markant
2020-10-02
Geverifieerd
Zeer tevreden van de snelle service. Ook de afwerking is zeer proper gedaan.
Christian Van Balen
Christian Van Balen
2020-10-02
Geverifieerd
Zeer snel een correcte offerte ontvangen en plaatsing was ook perfect afgewerkt, ik zou dit bedrijf zeker aanraden!
Margot Tubeeckx
Margot Tubeeckx
2020-06-20
Geverifieerd
Krzysztof Barcikowski
Krzysztof Barcikowski
2020-06-20
Geverifieerd
Echte vakmannen,zeer proper gewerkt en het resultaat mag er zeker zijn. Ik zal ze zeker aan mijn vrienden aanraden.
davy smits
davy smits
2020-06-16
Geverifieerd
Laatst door Dylan en Arno van Flowplus een Daikin aircosysteem laten installeren. Gestart met een uitgebreide duidelijke offerte! Op tijd volgens afspraak, vriendelijk en professioneel, kwaliteitsmateriaal en dan ook nog aan een mooie/scherpe prijs. Installatie is gebeurd zoals vooraf afgesproken. Er werd keurig/netjes en ordelijk gewerkt met oog voor detail. De werf werd opgekuist en proper achtergelaten! Niets dan lof! Ik raad jullie in de toekomst overal aan. Bedankt! Davy & Cindy
ENKELE REALISATIES
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image