flowplus-zwart

03 375 09 00

Abtsdreef 143 B01 • 2940 Stabroek

Ventilatie installateur

De juiste ventilatie en de EPB-normen

Elk gebouw in België – residentieel of bedrijfsmatig – moet voldoen aan een aantal eisen, de zogenaamde EPB-normen. EPB staat voor EnergiePrestatie en Binnenklimaat. De normering houdt vooral rekening met de energiezuinigheid van een gebouw en de leefbaarheid ervan. De EPB-eisen hangen af van de bestemming van het gebouw (bedrijven hebben andere eisen dan woningen), het type gebouw (nieuwbouw, renovatie) en het jaar dat de stedenbouwkundige vergunning werd uitgereikt. 

Binnen de EPB-normen is ventilatie een belangrijk onderdeel, zowel de ventilatie van je huis als die van je kantoorgebouw of bedrijf. Want om een goede leefbaarheid te creëren binnenshuis, volstaat het al lang niet meer om af en toe een raam of deur open te zetten. Een goed werkend ventilatiesysteem laten plaatsen garandeert in de eerste plaats de toevoer van frisse lucht. Het risico op een CO2-vergiftiging wordt door een goede ventilatie bovendien sterk verminderd, zowel tijdens de zomer als tijdens de winter én met een minimum aan warmteverlies. 

Voor de installatie van een ventilatiesysteem neem je best contact op met een erkend ventilatie installateur. Je Flowplus ventilatie installateur begeleidt je bij je keuze, zorgt voor een correcte installatie van je ventilatiesysteem en is ook bereikbaar wanneer je ventilatie onderhoud nodig heeft. Een ventilatiesysteem laten plaatsen biedt je geen extra premie van je netbeheerder (meer), maar de installatie van ventilatie kan wel worden ingebracht om aanspraak te maken op de totaalrenovatiebonus. 

De voordelen van ventilatie

De luchtkwaliteit in Vlaanderen gaat er niet op vooruit. Zeker in en om grote steden zoals Antwerpen, zijn de voordelen van ventilatie niet min en is de filtering van binnenlucht geen overbodige luxe. Een ventilatiesysteem filtert fijnstof en roet, maar ook stuifmeel en pollen waardoor voor mensen met zwakke luchtwegen en allergieën een aangenamer én gezonder leefklimaat wordt gecreëerd. Daarnaast heeft een goede luchtfiltering – ook voor wie geen last heeft van deze zaken – een positief effect op het concentratievermogen en de nachtrust. 

De keuze voor een ventilatiesysteem is best ingrijpend. We raden als ervaren ventilatie installateur dan ook aan om op tijd te informeren naar de mogelijkheden, want elke bouwheer stelt andere eisen aan zijn of haar woning of werkomgeving. Je ventilatiesysteem laten plaatsen garandeert je de juiste keuze voor jouw werk- of leefsituatie. Door je ventilatie te laten plaatsen door een erkend ventilatie installateur, kan je de investering bovendien inbrengen om aanspraak te maken op de totaalrenovatiebonus. 

Flowplus is een ventilatie installateur voor zowel residentiële projecten, kantoorgebouwen als bedrijven in en om Antwerpen, Wilrijk én ver daar buiten. Contacteer ons voor meer informatie over onze activiteiten. 

Uitstekend
Gebaseerd op 10 recensies
Ivan Kempeneers
Ivan Kempeneers
Wat een professionalisme. Een installatie thuis van 12 airco met warmtepomp, 4 caravans met warmtepomp en airco en tenslotte een warmtewaterboiler. Alles perfect verlopen en een zeer propere afwerking. Er zijn al nieuwe doorgegeven. Bedankt Dylan en Arno. Het was zeer leuk samen te werken. Ik beveel jullie zeker aan.
Claudia Boonen
Claudia Boonen
Pas airco laten installeren door Flow Plus. De binnenunits zien er zeer proper en stijlvol uit. We hebben geopteerd voor die met wat meer opties en nog geen seconde spijt van. De mannen hebben hun werk ook heel netjes gedaan en afgewerkt. Qua prijs zitten zij ook echt heel erg goed. Profiteer zeker nog van de 6% 😉
isam el osri
isam el osri
ik heb 4 binnen units laten installeren in heel het huis en 1 buiten unit op het dak .Zeer snel en proper gewerkt en ook de werkplaatsen proper achtergelaten en ook heel vriendelijke en professioneel werkmannen geven veel tijd en uitleg voor het installeren en ook daarna zeker een aanrader deze firma en prijs en kwaliteit onverslaanbaar echt top !!!!!!!
Koen Verhulst
Koen Verhulst
Vakmannen die hun woorden omzetten in kwaliteitsvolle daden.
Ingrid De Decker
Ingrid De Decker
Wij zijn uiterst tevreden over het vakmanschap van Dylan en Arno van de firma Flowplus. Proper werk en plaatsing van de airco’s, zowel binnen als buiten. Goede en duidelijke inlichtingen gekregen zowel voor de werken als erna. Een firma die we zeker aanbevelen.
Christof Markant
Christof Markant
Zeer tevreden van de snelle service. Ook de afwerking is zeer proper gedaan.
Krzysztof Barcikowski
Krzysztof Barcikowski
Echte vakmannen,zeer proper gewerkt en het resultaat mag er zeker zijn. Ik zal ze zeker aan mijn vrienden aanraden.
davy smits
davy smits
Laatst door Dylan en Arno van Flowplus een Daikin aircosysteem laten installeren. Gestart met een uitgebreide duidelijke offerte! Op tijd volgens afspraak, vriendelijk en professioneel, kwaliteitsmateriaal en dan ook nog aan een mooie/scherpe prijs. Installatie is gebeurd zoals vooraf afgesproken. Er werd keurig/netjes en ordelijk gewerkt met oog voor detail. De werf werd opgekuist en proper achtergelaten! Niets dan lof! Ik raad jullie in de toekomst overal aan. Bedankt! Davy & Cindy
Andere producten

De verschillende ventilatie types

Hoewel er vier types ventilatiesystemen zijn, kan je ze globaal in twee groepen indelen. Ontdekt het hier.

Logo_atap_3-1.png
About Us

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.