flowplus-zwart

Abtsdreef 143 B01 • 2940 Stabroek

Airco Olmen


Airco plaatsen in Olmen? Wacht niet langer, handel nu!

Woon je in Olmen en wil je het hele jaar door een aangename temperatuur in je woning of bedrijf? Kamers die frisjes zijn tijdens zomerse hittegolven en behaaglijk tijdens de winterse kilte? Dan is investeren in een airconditioningsysteem een goed idee! Een airco installeren vergt echter veel werk en deskundigheid. Je schakelt dus beter een deskundige technicus in of een degelijke, erkende vakman. Want alleen dan kan je er zeker van zijn dat je airco correct wordt afgesteld, optimaal functioneert en bovendien energiezuinig is. Minder betalen is trouwens altijd leuk.

Schakel je een erkende airco-installateur als Flowplus uit Wilrijk in, dan kijk je uit op een langdurige kostenbesparing.

Welk type airco installeren in jouw omgeving in Olmen?

Wil je een airco plaatsen? Dan heb je in wezen twee keuzes, een vaste of een verplaatsbare unit. Er zijn nog een paar bijkomende factoren die je het best niet vergeet. Het is immers cruciaal dat je een airco kiest met het juiste vermogen. Een te zwaar of te licht apparaat gaat niet lang mee en verbruikt meer energie, en dat vermijd je beter als je geen dure energierekening wil.

Ons advies? Maak altijd eerst een vermogensberekening om te zien welk model bij jouw kantoor of woning in Olmen past. Ook daarvoor kan je bij de gekwalificeerde professionals van Flowplus terecht.

Mobiele of vaste airco? Deze airco installateur helpt je kiezen

Wil je een airco installeren? Bij Flowplus helpen we je graag bij het kiezen van de juiste airconditioning uit een selectie van mogelijkheden. Verder helpen we je het meest efficiënte model airco te vinden voor je woning of kantoor in Olmen. En die hulp is soms nodig, want de keuze is reuze. Wat ons aanbod betreft. Wij bieden alleen de hoogste kwaliteit en werken daarom uitsluitend met de beste airconditioners van Daikin.

1. Airco zonder buitenunit (of monoblock)

Heb je weinig ruimte in je woning of kantoor in Olmen? In dat geval is een monoblock airconditioner voor jou dé ideale oplossing. Je hoeft geen buitencomponent te installeren en kan de airconditioner gewoon rechtstreeks op een buitenmuur bevestigen. Je moet alleen twee roosters hebben voor de toevoer en afvoer van lucht.

Deze airco is kosteneffectief en verlaagt je elektriciteitsrekening met 30%. Houd er wel rekening mee dat er meer lawaai is omdat de compressor in de kamer staat.

2. Airconditioning met buitenunit (split)

Split-system airconditioners zijn geweldig voor het leveren van koele temperaturen naar een individuele kamer. Dat maakt ze perfect voor kleinere huizen of woningen in Olmen.

Samengesteld uit interne en externe componenten zijn ze eenvoudig te installeren, zuinig op energiekosten en kostenbesparend. Omdat je de buitenunit op een afstand van je huis of kantoor kan plaatsen heb je veel minder last van geluid binnenshuis.

3. Verplaatsbare en mobiele airconditioning (sporadisch gebruik)

Deze handige modellen – in één unit – maken gebruik van een afzuigbuis en hebben dus een opening of deur nodig om effectief te koelen.

Je kan deze mobiele airconditioners gebruiken om de temperatuur in verschillende kamers op verschillende tijdstippen te verlagen. Het enige wat je hoeft te doen is de airco verplaatsen. Let er wel op dat het apparaat voldoende vermogen heeft.

4. Airco vast monoblock

Wil je een airconditioner installeren zonder externe component? Dan is een monoblock airco een kosteneffectieve optie. Je stelt hem eenvoudiger op dan conventionele systemen, je plaatst de verschillende onderdelen gewoon bij een buitenmuur.

Kleine tegenvaller? Dit type is minder geschikt voor stillere ruimtes zoals slaapkamers of kantoren. Dat komt omdat de motor in het gebouw is geplaatst en daardoor iets meer lawaai produceert.

5. Ducted of ingebouwde airconditioning

Een ducted airconditioningsysteem gebruik je om meerdere kamers tegelijk te koelen. Deze geïntegreerde airconditioner vereist een ingewikkelder installatieproces dan die van split-systemen. De mogelijkheid om de temperatuur in verschillende ruimtes onafhankelijk van elkaar te regelen is echter een groot voordeel.

Waar je airco installeren voor een optimaal resultaat?

Voor de beste en meest efficiënte koeling plaats je je airconditioner op een optimale plaats in je woning of bedrijf in Olmen. We geven je alvast enkele praktische tips.

1. Houd je binnenunit uit de buurt van warmtebronnen

Zorg ervoor dat je binnenapparaat gescheiden is van warmtebronnen zoals dakramen, verwarmingsapparaten, lampen of kachels. Dat kan immers verkeerde temperatuurmetingen geven en leiden tot een inefficiënte koeling of verwarming van de ruimte. Het kan ook schade veroorzaken aan het klimaatregelingsapparaat zelf en de levensduur ervan verkorten.

2. Plaats je binnenapparaat op de plek waar je de meeste tijd doorbrengt

Plaats het binnenapparaat zo dicht mogelijk bij jouw vaste plaats. Dat verhoogt zowel de doeltreffendheid als de tevredenheid, terwijl je tegelijk de gebruikstijd korter maakt. De frisse lucht wordt gelijkmatig door de kamer verspreid en waait niet in je gezicht.

3. Plaats je binnenunit zo hoog mogelijk

Warme lucht stijgt op, dat weet je wellicht. Voor een ideale koeling plaats je je airconditioner dus ook zo hoog mogelijk. De ideale plaats is boven het raam maar net onder het plafond. De warme lucht in de kamer wordt eerst gekoeld en circuleert vervolgens door de ruimte.

Vaste airconditioners aan het plafond of aan de muur zijn in dit opzicht voordeliger dan draagbare airconditioners, omdat die laatste meestal lager worden geïnstalleerd. Nog enkele voordelen van een vast toestel? Minder energieverbruik en betere koelresultaten.

Laat je airco plaatsen door een bevoegd persoon en bespaar geld

Wil je airco plaatsen in je woning of kantoor in Olmen en wil je weten hoeveel dat zal gaan kosten? Het is een uitdaging om je een exacte prijs te geven omdat die afhangt van het merk, het volume en het type airconditioning dat je kiest, een vaste of mobiele unit. Ook de grootte en de locatie van de te koelen ruimtes hebben een invloed op het kostenplaatje.

Maar we geven je alvast dit geldbesparende advies. Laat je airco installeren door een erkende airco installateur omdat die de kennis en ervaring heeft om het werk perfect uit te voeren. Erkend airco installateur Flowplus in Wilrijk staat garant voor de juiste opstelling en een nauwkeurige installatie van jouw airco, zodat je systeem probleemloos blijft werken, jaren lang. Je bespaart uiteindelijk veel geld omdat je niet hoeft te betalen voor dure reparaties of vervanging van onderdelen door een verkeerde en gevaarlijke installatie.

Deze airco installateur komt graag bij je langs, geeft deskundig advies en stelt je een exacte, grondige en vrijblijvende offerte op maat voor. Nog een voordeel? Flowplus biedt een jarenlange garantie én bijkomend onderhoud . Geïnteresseerd om meer te weten? Neem nu contact op met Flowplus.