flowplus-zwart

Abtsdreef 143 B01 • 2940 Stabroek

Koelen met je warmtepomp

Koelen met je warmtepomp?
Wees maar zeker!

Het klinkt misschien wat raar, koelen met een warmtepomp, maar het is perfect mogelijk. Bovendien is het energiezuinig en kostenefficiënt. 

Denk goed na over de keuze van je warmtepomp 
 • Als je kiest voor een woning met een warmtepomp, dan heb je twee mogelijkheden: actief en passief koelen. Het grote voordeel van actief koelen is dat je de kamers kunt koelen op de door jou gewenste temperatuur. Een bijkomend voordeel is dat deze warmtepompen een stuk voordeliger zijn. Bij actief koelen ga je de warmtefunctie van je warmtepomp omgekeerd inzetten. De warmte wordt uit de woning opgenomen en aan de buitenlucht afgegeven. 

  De volgende twee types warmtepompen komen hiervoor in aanmerking: 

  • lucht-lucht warmtepompen
   Bij deze pomp is er een binnenunit die de warmte naar buiten afvoert. Koelvloeistof is nodig en de verdamper is nu een condensor. Een buitenunit is mogelijk, maar niet noodzakelijk. 
  • lucht-water warmtepompen
   Bij deze pomp koelt de warmtepomp het water voor je centrale verwarming. Dit gekoelde water stroomt door de leidingen van je verwarming en neemt de warmte van je woning op. Via een buitenlicht wordt de warmte afgegeven. 

  Deze pompen behoren tot de voordeligste op de markt en je pikt zelfs nog premies mee. 

Voor elke situatie een warmtepomp 

Welk type pomp voor jou geschikt is, hangt van de situatie af. Als specialisten komen we tot bij jou, luisteren naar jouw noden en stellen dan een warmtepomp op maat voor. Met het juiste vermogen en met de snelste terugverdiencapaciteit. 

Bij Flowplus kan je terecht voor kwalitatieve warmtepompen. Wij zorgen voor een vlekkeloze installatie, testen alles uitvoerig en voorzien een stevige garantie. Onze vakmensen kunnen ook achteraf het nodige onderhoud verzorgen. 

Maak vandaag nog een afspraak

Meer weten over de mogelijkheden van een warmtepomp en bekijken of dit voor jou interessant is? Contacteer ons. Een offerte is altijd vrijblijvend.