flowplus-zwart

03 375 09 00

Abtsdreef 143 B01 • 2940 Stabroek

De beste plaatsen voor je ventilatie

De beste plaatsen voor je ventilatie

Een gezond leefklimaat? Dan is een goede ventilatie essentieel. Stel je je de vraag waar je het beste je ventilatiesysteem installeert? Dan vertellen we je bij Flowplus dat graag. 

Afhankelijk van de situatie 

Waar je je ventilatie het beste plaatst, hangt af van je situatie. Bij een nieuwbouw kun je vaak nog alle kanten uit, terwijl je bij een renovatie geconfronteerd wordt met beperkingen. 

  • In een nieuwbouw plaatsen we de ventilatie-unit meestal in de technische ruimte waar ook vaak de verwarmingsketel en de elektriciteitskast terug te vinden zijn. 
  • Bij een renovatie kan dit complexer zijn. Daar houden we rekening met de volgende factoren:
  1. Is er een centrale plaats van waaruit de unit met de nodige ruimtes verbonden kan worden? Hiervoor zijn ventilatiekanalen nodig. Het is ook belangrijk dat je bij problemen steeds vlot bij de ventilatie-unit geraakt.
  2. Om geluidshinder te voorkomen plaatsen we de unit bij voorkeur tegen een buitenmuur en niet tegen een binnenmuur.
  3. De lucht moet makkelijk naar buiten afgevoerd kunnen worden.
  4. Er moet een geaard stopcontact zijn. Wil je slimme ventilatie dan moet er ook een netwerkkabel of een powerline adaptor zijn om te connecteren. 
Alles netjes wegwerken 

Om het uitzicht van je interieur te behouden, is het uiteraard belangrijk dat we de ventilatie-unit en de kanalen netjes kunnen wegwerken. Vaak bieden een verlaagd plafond of inbouwkasten de perfect oplossing, al heb je hier uiteraard wel wat ruimte voor nodig. Er zijn compacte en minder compacte systemen. 

Ventilatie bij je thuis of op het werk?

Kan je wel wat advies gebruiken of wil je samen met ons de meest optimale plaatsing van je ventilatie bekijken? Contacteer ons en we komen graag bij je langs. Een voorstel is steeds vrijblijvend! 

Logo_atap_3-1.png
About Us

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.