flowplus-zwart

03 375 09 00

Abtsdreef 143 B01 • 2940 Stabroek

Het onderhoud van je airco

Het onderhoud van je airco?
Ontzettend belangrijk!

Op warme dagen is een airco geweldig en heel wat airconditioning kan je ook gebruiken om te verwarmen. Een kwalitatieve airco gaat jaren mee, zeker als je deze goed onderhoud of beter nog, laat onderhouden. In deze blog willen we je wijzen op het belang van een goed onderhoud van je airco. Iets wat we bij Flowplus graag voor onze rekening nemen. 

Wist je dat het laten onderhouden van je airco soms verplicht is? 

in sommige gevallen is het laten onderhouden van je airco simpelweg verplicht. Of dit al dan niet het geval is, hangt van de hoeveelheid koelmiddel af. We geven je bij de installatie graag meer info, maar je kan het in principe ook altijd aflezen aan de buitenkant van de koelunit. Bij minder dan 7,4 kg koelmiddel is het onderhoud niet verplicht, al raden we het wel aan. De volgende regels zijn alvast van toepassing: 

  • < 5 ton CO2eq & > 50 ton CO2eq: onderhoud is jaarlijks verplicht
  • < 50 ton CO2eq & > 500 ton CO2eq: onderhoud is elke zes maanden verplicht
  • > 500 ton CO2eq: onderhoud is elke drie maanden verplicht
Verspeel je wettelijke garantie niet 

Fabrikanten moeten voor een wettelijke garantie zorgen. Weet echter dat heel wat fabrikanten aan deze garantie een jaarlijks onderhoud koppelen. Dit kunnen we uitvoeren voor jou. Maak het jezelf nog makkelijker met een jaarlijks onderhoudscontract. We komen dan jaarlijks langs en houden je airco in optimale staat. Zo ben je zeker van je garantie en een vlot werkende airconditioning met een optimaal rendement. 

Symptomen die op problemen kunnen wijzen 

Een aantal symptomen kunnen erop wijzen dat je airco een onderhoudsbeurt kan gebruiken: 

  • Maakt je airconditioning meer lawaai dan voordien, dan kan dit op verstopte filters wijzen. Je kan zelf proberen het stof weg te halen met een stofzuiger of een vochtige doek. Blijft de lawaaihinder? Geef ons dan een seintje. 
  • Merk je dat het koelvermogen vermindert? Dan kan dit wijzen op een gebrek aan koelvloeistof. 
  • Ook een stijgend energiefactuur zonder aanwijsbare reden, kan wijzen op een probleem met de airco. 

Een onderhoudsbeurt voor je airco?

Bij Flowplus zijn we al onderweg.
Wij zorgen voor een kwalitatief en betaalbaar onderhoud van je airco. 

Logo_atap_3-1.png
About Us

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.