flowplus-zwart

03 375 09 00

Abtsdreef 143 B01 • 2940 Stabroek

Het belang van een goede luchtvochtigheid

Het belang van een goede luchtvochtigheid

In de zomer heb je er misschien minder last van, maar hoe kouder, hoe droger de lucht binnen. De verwarming zorgt immers voor vermindering van de luchtvochtigheid. Een klimaat waarin virussen goed gedijen. 

Virussen hebben graag een lage luchtvochtigheid. Door een relatief lage luchtvochtigheid worden virusdeeltjes kleiner, waardoor ze makkelijker over te dragen vallen en ze dieper in de longen doordringen. De ideale luchtvochtigheid om dit te voorkomen ligt tussen de 40 en 60 procent. Maar ook droge ogen, een droge huid en lippen, een geïrriteerde neus, een droge hoest, hoofdpijn en statische elektriciteit kunnen wijzen op een te lage luchtvochtigheid. 

Hoe kan je de luchtvochtigheid meten? 

Er zijn heel wat meters in de handel verkrijgbaar die de luchtvochtigheid meten of je kan het uiteraard aan een specialist overlaten. Op die manier kom je te weten of je je woning extra moet bevochtigen. Naast de luchtvochtigheid is ook de hoeveelheid CO2 essentieel voor een gezond binnenklimaat. Weet trouwens dat je voor een paar euro ook al luchtvochtigheidssensoren in de handel kunt krijgen. 

Krijg een betere luchtvochtigheid 

Snel de luchtvochtigheid in huis verhogen? Daar zijn wel enkele trucjes voor. Zet een luchtbevochtiger in huis, een bakje water op de verwarming en/of douche met de deur open. Hang je natte was buiten en hang een natte doek over je radiator. Ook planten kunnen bijdragen aan een betere luchtvochtigheid in huis. Een luchtvochtigheid tussen de 40 en 60 procent is perfect. 

Makkelijk te combineren met een ventilatiesysteem

Weet dat je ook een luchtbevochtiger op je ventilatiesysteem kunt laten plaatsen. Zo hoef je helemaal niet meer naar het bevochtigen van je ruimtes om te kijken. Beschik je over een mechanisch ventilatiesysteem of wil je dit laten plaatsen, dan kan een afzonderlijke luchtbevochtiger de oplossing zijn. Wij denken alvast graag met je mee en zorgen voor een perfect werkend systeem dat garant staat voor een uitstekende luchtvochtigheid. 

Flowplus zorgt voor jouw ventilatiesysteem

Wil je betere luchtvochtigheid in je huis? Reken maar op Flowplus voor een professionele installatie. Wij bezorgen je graag een vrijblijvende offerte. 

Logo_atap_3-1.png
About Us

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.