flowplus-zwart

03 375 09 00

Abtsdreef 143 B01 • 2940 Stabroek

De meerwaarde van een warmtepomp

De meerwaarde van een warmtepomp?

Overweeg je een warmtepomp? Geweldig, want het is een duurzame manier van verwarmen waar heel wat voordelen aan zijn verbonden. Er zijn verschillende types warmtepompen, maar de meerwaarde is onmiskenbaar. Wij zetten graag enkele troeven van warmtepompen voor je op een rijtje. 

De voordelen van een warmtepomp

Akkoord, warmtepompen vergen nog steeds een investering, maar die financiële inspanning verdien je dubbel en dik terug. De voordelen van een warmtepomp zijn onmiskenbaar. Bovendien kan je ook premies opstrijken als je een warmtepomp laat installeren. Weet trouwens dat een warmtepomp een stuk energiezuiniger is dan andere manier van verwarmen. Zeker nu de energieprijzen de pan uit swingen, heeft dat een onmiddellijke impact op je portemonnee. 

Andere voordelen van een warmtepomp zijn: 

  • Het gaat om een duurzame en milieuvriendelijke manier van verwarmen. Kiezen voor een warmtepomp is kiezen voor de toekomst. Een warmtepomp stoot bijzonder weinig CO² uit. Zo draag jij je steentje bij aan de vergroening. Vaak stoot je minder dan 50% uit dan dat je met een traditionele cv-ketel zou uitstoten. 
  • Een warmtepomp vergt amper onderhoud, zeker wanneer deze door een professionele installateur is geplaatst. 
  • Warmtepompen gaan lang mee. Kwalitatieve pompen halen makkelijk de 20 jaar. 
  • Heel wat warmtepompen kunnen niet enkel verwarmen maar ook koelen. Hierdoor heb je geen afzonderlijke airco meer nodig. Het verbruik is bovendien een stuk lager. 
  • Er is geen schoorsteen of gasaansluiting nodig.
  • Wil je enkel sanitair water verwarmen met met een warmtepomp? Ook dat kan met een lucht-water warmtepomp. 
Aandachtspunten bij het installeren van een warmtepomp

De voordelen van een warmtepomp zijn onmiskenbaar. Het vormt een investering, maar er zijn premies die al een groot stuk compenseren. Bovendien zijn de werkings- en onderhoudskosten laag, waardoor je je geld snel recupereert. Is je woning slecht geïsoleerd, dan put je weinig rendement uit je warmtepomp. Eerst goed isoleren is dus de boodschap. Weet dat bij zeer lage temperaturen het rendement van je warmtepomp daalt. Die komen in België gelukkig maar weinig voor, dus de hinder is zeer beperkt. Houd verder er ook rekening mee dat de installatie wel wat geluid maakt. 

Meer weten over de installatie van een warmtepomp?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een warmtepomp? We geven je graag meer informatie en/of bezorgen je een vrijblijvende offerte. Als specialist in warmtepompen zorgen we voor een snelle en zorgeloze installatie. We bieden verschillende types warmtepompen aan en zorgen voor advies op maat. 

De meerwaarde van een warmtepomp ervaren?

Neem vandaag nog contact op met Flowplus en we adviseren je met plezier. Wij hebben een heel aantal modellen en zorgen voor een vlekkeloze installatie.

Logo_atap_3-1.png
About Us

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.