flowplus-zwart

03 375 09 00

Abtsdreef 143 B01 • 2940 Stabroek

Waarom ventileren nuttig is?

Waarom ventileren nuttig is?

Goed isoleren is één ding, want daardoor verbruik je minder energie. Maar goed isoleren kan ook voor problemen met de luchtkwaliteit zorgen. Voldoende ventileren is dan ook de boodschap. Weet trouwens dat goed ventileren niet tot warmteverlies hoeft te leiden.

De belangrijkste redenen om te ventileren

In grote lijnen zijn er 3 belangrijke redenen om te ventileren: 

Reden 1 l Een gezonde luchtkwaliteit 

We ademen voortdurend koolstofdioxide en waterdamp uit. Deze moet vlot weg kunnen stromen zodat er weer verse lucht ingeademd kan worden. Een goede luchtcirculatie is ontzettend belangrijk. Ga je goed isoleren, maar onvoldoende ventileren, dan is dit nadelig voor de luchtkwaliteit en je gezondheid. Door goed te ventileren voorkom je dit. 

Reden 2 l Vocht afvoeren door te ventileren 

Door te ademen, maar ook in het huishouden wordt er heel wat vocht geproduceerd. Dit zorgt voor waterdamp. Deze damp moet afgevoerd worden om condensatie te voorkomen. Condens zorgt op middellange termijn immers altijd voor schimmelvorming. Deze schimmels zijn schadelijk voor je gezondheid en kunnen moeilijk verwijderd worden. Een kwalitatief ventilatiesysteem zorgt ervoor dat vochtige lucht snel afgevoerd wordt, zodat er geen condensatie kan ontstaan. 

Reden 3 l Het is gezonder 

Last van allergieën of astma? Dan besef je hoe belangrijk gezonde lucht is. Benauwde lucht is niet fijn en een slechte luchtkwaliteit is nefast voor de gezondheid. Wil je dit voorkomen, dan loont het om te investeren in een goed ventilatiesysteem. Ventilatieroosters en/of completere systemen kunnen heel wat problemen voorkomen. 

Meer weten over of nood aan een goed ventilatiesysteem?

Wil jij goed ventileren? Een nieuwbouw en wens je een ventilatiesysteem of ga je verbouwen en wil je je ventilatie aanpakken? Bij Flowplus weten we alles over ventileren en bekijken we graag samen met jou de mogelijkheden. Wij zorgen voor een comfortabel en gezond binnenklimaat, dag na dag. Vraag vandaag nog een vrijblijvend bezoek en/of offerte aan. 

Logo_atap_3-1.png
About Us

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.