flowplus-zwart

03 375 09 00

Abtsdreef 143 B01 • 2940 Stabroek

Waarom kiezen voor een lucht-lucht warmtepomp?

Waarom kiezen voor een
lucht-lucht warmtepomp?

Bij Flowplus hebben we een ruim aanbod aan verschillende warmtepompen. Eén daarvan is de lucht-lucht warmtepomp. Een populaire warmtepomp bij particulieren. Maar waarom kiezen heel wat mensen voor dit type warmtepomp? Wij zetten alvast de voordelen en de aandachtspunten van de lucht-lucht warmtepomp voor je op een rijtje. 

Hoe werkt deze warmtepomp? 

Deze warmtepomp heeft een binnen- en buitenunit. De buitenunit trekt de lucht aan door middel van een ventilator. Vervolgens gaat de compressor in de unit – die een koelgas opwarmt – de lucht verwarmen. Deze lucht wordt aangetrokken door de binnenunit die de warme lucht gaat verdelen in de binnenruimte. Een lucht-lucht warmtepomp kan trouwens ook gebruikt worden om te koelen, het proces wordt dan omgekeerd. 

Wanneer kies je voor een lucht-lucht warmtepomp? 

Er zijn een aantal situaties waarbij een lucht-lucht warmtepomp de beste keuze is: 

 • Als je je elektrische verwarming wil vervangen door een meer energie-efficiënte en duurzame oplossing.
 • Indien er geen centraal verwarmingssysteem voorhanden is. Een cv-ketel is immers niet nodig.
 • In kleine, goed geïsoleerde woningen.
 • Wanneer je ook airco wil. 
  De voordelen van een lucht-lucht warmtepomp? 

  Een lucht-lucht warmtepomp is de goedkoopste warmtepomp op de markt, wat meteen een deel de populariteit verklaart. Met deze pomp kan je zowel verwarmen als koelen, waardoor je geen afzonderlijke airco meer nodig hebt. Het installeren is een fluitje van een cent en er zijn geen graaf- of breekwerken nodig. 

  Toch zijn er ook enkele aandachtspunten. Het rendement bij zeer koud weer is laag. Is je woning slecht geïsoleerd en heb je grote ruimtes, dan is een lucht-lucht warmtepomp niet echt interessant. Bovendien valt dit type pomp niet aan te sluiten op bestaande verwarmingsinstallaties. 

  Laat het maar aan Flowplus over

  Overtuigd van de meerwaarde van een lucht-lucht warmtepomp? Reken maar op Flowplus voor een professionele installatie. Wij bezorgen je graag een vrijblijvende offerte. 

  Logo_atap_3-1.png
  About Us

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.